Hiilineutraalia kaukolämpöä Salon Kaukolämmöltä

Nyt Salossa on mahdollista ostaa täysin hiilineutraalia kaukolämpöä, Lounalämpöä. Kaukolämpö Salossa tuotetaan pääasiassa Lounavoiman Korvenmäen ekovoimalaitoksessa, jossa kierrätyskelvoton yhdyskuntajäte hyödynnetään lähienergiaksi. Ekovoimalaitoksen käyttöönotto vuonna 2021 tarkoitti Salossa lämmöntuotannon kasvihuonekaasupäästöjen puolittumista, kun jätepolttoaineella korvattiin fossiilisten polttoaineiden ja turpeen käyttöä.

Lounavoiman lämmöntuotannosta puolet on biopolttoaineella tuotettua jätepolttoaineen sisältämien biopohjaisten jätteiden ansiosta. Biopolttoaineilla tuotettu lämpö on hiilineutraalia. Yhdyskuntajätteen bio-osuus 50 % on määritelty valtakunnallisesti ja se koskee kaikkia laitoksia, jotka tuottavat jätteestä lämpöä.

Puolet ekovoimalaitoksessa tuotetusta sähköstä ja puolet lämmöstä voidaan myydä kokonaan hiilineutraalina. Hiilineutraalin lämmön myynti perustuu samanlaiseen malliin kuin sähköyhtiöiden asiakkailleen tarjoamat sopimukset esimerkiksi tuuli-, vesi- tai aurinkosähköstä. Hiilineutraalia lämpöä voidaan myydä vain sen verran kuin mitä todistetusti itse tuotetaan tai ostetaan myytäväksi eteenpäin.

Lounalämpö-tuotteessa on Energiaviraston valvoma alkuperätakuu, jota varten tuotantomäärä tarkistetaan vuosittain. Alkuperätakuun on varmentanut AFRY Finland Oy. Alkuperätakuujärjestelmän kustannusten takia hiilidioksidivapaan lämmön hinta on hieman korkeampi kuin peruskaukolämmön (katso hinnasto).

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä liiketoimintajohtaja Janne Arkoon: janne.arko@salonkaukolampo.fi

Toimisto

Laskutusosoite

Verkkolaskuosoite: 003726593668
Välittäjätunnus: 003721291126
Operaattori pankkiverkosta: DABAFIHH

PDF-laskut:
26593668@scan.netvisor.fi

Paperilaskut:
Salon Kaukolämpö Oy
26593668
PL 100
80020 Kollektor Scan